Noticiesdeldia - Economia

Projecte col·laboratiu de recull de premsa econòmica per als alumnes de Batxillerat de l'Institut Illa de Rodes (obert a tothom)



divendres, 30 de novembre del 2012

Nike es posa a dieta

Nike decideix aprimar-se per centrar-se en les seves marques principals: Hurley, Converse, Nike, Jordan... i excloure aquelles que tenen un mal màrqueting i aporten poc benefici a la empresa.

Amb les marques Umbro i Cool Hann, per exemple, Nike va perdre 43 milions d'euros l'any 2011. Llavors, va decidir vendre-les per 800 milions d'euros. Després d'aquestes vendes, tot i perdre-hi diners, l'empresa va millorar la seva cotització a la borsa.

Phil Knight, fundador de Nike, va néixer el 24 de febrer de 1938 i, juntament amb Bill Bowerman, l'any 1964 va fundar Blue Ribbon Sports, que finalment va canviar el nom per Nike.

La marca Nike prové de la deessa de la victòria grega. Per aquest motiu afirma Knight que tota persona que es calci unes Nike s'encaminarà a la victòria.

A illARgonauta, el nostre bloc de realitat augmentada sobre Economia i Clàssiques, podeu ampliar la informació sobre Nike.


Ryanair mantindrà les seves rutes a Girona i només suprimirà el vol a Madrid

L'aerolínia Ryanair mantindrà les seves rutes a Girona i a Reus, excepte la ruta de Girona-Madrid per l'augment del cost d'aquest trajecte. Ryanair reduirà la seva activitat un 23% a causa dels increments de les taxes als l'aeroports de Barcelona i de Madrid, acords presos per AENA. Aquest fet suposarà la pèrdua d'1,2 milions de passatgers i de 1200 llocs de treball. Més concretament, cancel·larà quatre rutes (Alacant, Munich, Trieste i Lubeck), operarà 170 vols setmanals menys i retirarà un avió de la base de Barcelona.

AENA vol millorar la seva situació financera cobrant als turistes, però Ryanair és el seu principal client i li factura més de 200 milions d'euros anuals en taxes.

Michael Cawley, vicepresident de la companyia irlandesa, ha assegurat que Ryanair només es replantejarà les seves retallades a Espanya si AENA redueix les taxes aeroportuàries.



dilluns, 26 de novembre del 2012

3,5% IPC interanual octubre 2012




L' Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat avui que la inflació va arribar a l'octubre al 3,5%, una dècima més que el mes anterior. L'índex de preus de consum (IPC) es manté en el nivell més alt en any i mig, tot i que el consum defalleix.

La pujada des de l'estiu va ser per l'increment de l'IVA, l'alçada del copagament farmacèutic o el medicamentàs. I també per la liberalització de les taxes universitàries.
Per l'INE el grup "amb més influència" en l'augment de la taxa anual de l'IPC és l'ensenyament i, particularment, "els preus de l'ensenyament superior". 
Les dades de l'IPC revelen a més que alguns dels serveis que menys van repercutir en preus l'alça de l'IVA al setembre, si ho van fer el mes següent. És el cas de serveis per a la cura personal (com les perruqueries) o els serveis esportius, amb tipus de l'IVA que van passar del 8% al 21%, com en els serveis culturals.

dijous, 22 de novembre del 2012

El nou pla de Renault

Aquest pla suposarà la creació de 1.300 nous llocs de treball per fabricar entre 250.000 i 280.000 unitats del nou Mégane a Palència, 1.400.000 nous motors a Valladolid i un nombre similar de caixes de canvi a Sevilla.

El passat 8 de novembre la direcció de Renault Espanya i els sindicats majoritaris representats en el Comitè Intercentres, UGT, Comissions Obreres (CCOO) i la Confederació de Quadres, van arribar a un principi d'acord per millorar la competitivitat de les factories del país i aconseguir, d'aquesta manera, l'aplicació en elles del nou pla industrial de la multinacional francesa, que suposaria la creació de 1.300 nous llocs de treball.


divendres, 16 de novembre del 2012

La banca té més poder que ningú

Els dos principals partits espanyols han d'anunciar un acord per a reformar la llei hipotecària. Una llei que ha permès centenars de milers de desnonaments aquests darrers anys, que ha portat famílies senceres a la pobresa i que ja és la causa d'un parell de suïcidis, si més no, a l'estat espanyol.
Santiago vidal és un dels pocs jutges que fa anys que demana que es canviï aquesta llei, que considera injusta i perversa.

No hi ha crisi per Ferrari

L'empresa Ferrari, en comptes de sortir perjudicada en aquests temps de crisi, aconsegueix augmentar els seus beneficis i les seves vendes.


Ferrari from emieremo
 

dimarts, 13 de novembre del 2012

Actualitat i història de Facebook





Varem buscar una mica d'història informativa del Facebook per així introduir l'actualitat econòmica d'una de les xarxes socials més populars avui dia.

Aquí us deixem la nostra opinió, i les idees més importants del creador de Facebook "Mark Zuckerberg" l'any 2004.

I les vostres opinions sobre Facebook? Canviaran una vegada vist el nostre treball?

Figueres: més empreses però més atur




- En un any el nombre d'empreses del sector industrial va créixer d'un 4,17%.

- La taxa d'atur, d'un 17,83%, es manté per sobre dels índexs d'atur de la comarca i de Catalunya.

- Algunes empreses estrangeres s’han interessat per importar productes.
  
- Hi ha menys turistes d’Espanya i més de la resta del món.

El BBVA pronostica que l'atur arribarà al 26,1% a Espanya el 2013



El servei d'estudis del BBVA manté la previsió de caiguda del PIB per al 2012 i 2013 del 1,4%, però ha empitjorat lleugerament, una dècima cada any, l'estimació d'atur, fins a situar-la en un 25% de la població activa el 2012 i en un 26,1 el 2013. Així consta a l'informe 'Situació Espanya', que assegura que les dades d'activitat econòmica estan sent "lleugerament millors" del que s'esperava, la qual cosa s'explica, entre altres factors, per l'efecte del pla de pagament a proveïdors i pel comportament positiu de les exportacions.

BBVA Research ofereix una dada similar a la del govern espanyol de caiguda de PIB el 2012 (1,5%), però empitjora la previsió del 2013 davant de la de l'executiu, ja que aquest preveu una caiguda del PIB del 0,5%. La previsió del BBVA va en la línia de la de la Comissió Europea.

divendres, 9 de novembre del 2012

AIR EUROPA proposa rebaixar el sou dels pilots un 30%

Air Europa proposa rebaixar el sou un 30% a 500 pilots amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat de l'empresa per poder sortir endavant sense prescindir de cap d'ells.

Es preveuen unes pèrdues de 23 milions d'euros al 2012 i 50 milions d'euros al 2013.

Les farmàcies valencianes

Aquesta noticia tracta sobre la situació actual de les farmàcies valencianes, les quals han realitzat nombroses vagues per reivindicar el pagament del deute del govern de la Generalitat valenciana amb aquestes.


L'economia catalana cau un 0,3% el tercer trimestre, dues dècimes menys del previst

La caiguda del tercer trimestre és més lleuger del que el govern havia previst. 

Aquest lleuger alentiment del descens continu de l'economia és gràcies al turisme estranger que ha arribat a Catalunya durant l'estiu.


dijous, 8 de novembre del 2012

McDonald's: El secret del seu èxit

LA CRISIS NO AFECTA A McDONALD'S

El sector del menjar ràpid és dels pocs que no s'ha ensorrat amb la pitjor fase de la crisi econòmica. No només això, sinó que McDonald 's,' el rei del fast food ', ha aconseguit augmentar els seus beneficis un 9% el 2011.

Tot i que els espanyols són els que menys inverteixen  en menjar ràpid, segons reflecteixen les conclusions d'un estudi titulat 'El Consum de Menjar Ràpid' del Strategic Research Center d'EAE Business School, s'espera un increment en la previsió de despesa en menjar ràpid a Espanya del 18,75% fins a 2014, data en la qual cada ciutadà invertirà a l'any 25,65 euros de mitjana en 'fast food'.

Per aconseguir tot això es basen en 10 punts:
1r: El sistema de franquícies
2n: La internacionalització
3r: Una marca global amb esperit local
4t: Una marca de negoci consolidada
5è: Neteja extrema
6è: Preus baixos
7è: La varietat de porcions
8è: Visibilitat a través de patrocinis
9è: Contractació de joves
10è: Wi-Fi gratuït als restaurants




dimarts, 6 de novembre del 2012

La meitat de les famílies espanyoles no poden anar de vacances fora de casa


Per a la majoria de famílies pensar en anar-se’n de vacances sembla un somni, ja que la meitat de les famílies espanyoles no poden anar de vacances. Les famílies espanyoles a part de no poder anar de vacances, no poden afrontar gestos imprevistos, tenen retards a l’hora de pagar es rebuts i passen per moltes dificultats que els fan la tasca d’arribar a final de mes sigui un gran suplici.
Les xifres no enganyen, si comparem les d’aquest any amb les del 2011 podem apreciar que la data que menys puja ho fa amb un 1%. Però no totes es dades són desesperants, perquè encara que els ingressos disminueixen el nombre de gent que viu sota el llindar de la pobresa disminueix.
Si mirem amb deteniment podem veure que Canàries, Extremadura i Andalusia són les que tenen més risc de tenir pobresa i Navarra, Astúries i el País Basc, les que menys. El llindar de pobresa varia segons a grandària de la llar i la edat dels membres que hi conviuen. En el cas de llars formades per dos adults i dos menors el seu llindar es situa en 15.445€ anuals en 2012 (un 2% que en el 2011). Si mirem per persona el llindar baixa als 7.335€.
En l’any 2011 un 52,3 % de les llars disposava d’un habitatge sense propietat, el 29,9 % està pagant una hipoteca i el 9,3 % viu en cases de lloger.



Reuters

Centres amics

També han col·laborat fins ara:
Institut Vil·la Romana (La Garriga)- 2009
Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor)- 2010

Llicència

Creative Commons License
El bloc Notícies del dia està subjecte a una llicència de Creative Commons

Pàgines vistes